Social Media
roode steen drone hoorn
910x800_hoorn_drone-compressed
Video

Drone Video Laten Maken

Drone beelden vanuit de lucht laten maken

Wil je een drone video laten maken? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij beschikken over gecertificeerde drone piloten die gespecialiseerd zijn in video opnames. De kosten hier van beginnen bij 500,- euro.

Het gebruik van drone-beelden om je bedrijf te presenteren biedt verschillende voordelen. Drone-beelden bieden een uniek perspectief op je bedrijf, wat een indrukwekkende en opvallende manier kan zijn om je bedrijf te presenteren aan klanten en potentiële klanten.

Ook kunnen drone-beelden helpen om belangrijke kenmerken van je bedrijf te benadrukken, zoals de grootte en locatie van het pand, de omgeving en de nabijgelegen voorzieningen. Dit kan nuttig zijn bij het aantrekken van nieuwe klanten.

Tevens kunnen drone-beelden ook worden gebruikt voor marketingdoeleinden, zoals het maken van promotievideo’s of afbeeldingen voor social media. Deze kunnen een visueel aantrekkelijke manier zijn om je bedrijf te promoten en kunnen helpen om de aandacht te trekken van potentiële klanten en natuurlijk je (nieuwe)volgers.

Grando keukens hoorn drone
Voor jouw bedrijf

Voor bedrijfsvideo's

Drone beelden in je bedrijfsvideo tilt je bedrijfsvideo meteen naar een hoger level. Wil jij meer professionaliteit uitstralen in je bedrijfsvideo, zorg dan zeker voor goede drone beelden.

Voor op TV

Voor TV Commercials

Is het je wel eens opgevallen dat in bijna elke tv commercial wel één drone shot zit? Beelden uit de lucht hebben nou eenmaal iets episch.  

Social Media

Voor Online Advertenties

Drone beelden maken indruk… Daarom zijn ze enorm geschikt om te gebruiken in online video advertenties. Je hebt slechts een paar seconde om de aandacht te trekken. Met mooie drone beelden weet je zeker dat dit lukt 😉

Wetten & Regels

Regelgeving

In Europa gelden overal dezelfde regelgeving met betrekking tot drones. Voor het vliegen met professionele video drone’s heb je verschillende vliegbewijzen nodig, de drone dient ook van een kenteken te zijn voorzien.  

Drone video hoorn

Een drone video laten maken, wat kost het?

De kosten van het laten maken van een drone-video kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur en complexiteit van de opname, de locatie en het bedrijf of de professional die de opnames uitvoert. Over het algemeen kunnen de kosten van een professionele drone-video variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Het is belangrijk om te onthouden dat goedkopere opties mogelijk niet dezelfde kwaliteit of ervaring bieden als duurdere opties, je kunt je voorstellen dat een drone met hoge kwaliteit camera enorm in de kosten kan lopen, het is dan logisch dat je wat meer betaalt dan bij een goedkopere drone. Het is dus belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je samenwerkt met een professioneel en ervaren bedrijf of individu. Het is ook belangrijk om te controleren of de kosten inclusief eventuele bewerking en nabewerking zijn, of dat er extra kosten in rekening worden gebracht voor deze diensten. 

Regels voor vliegen met een drone

In Nederland is er sinds 2014 een wet- en regelgeving voor het gebruik van drones. De huidige regelgeving is vastgesteld in 2021 en bestaat uit drie categorieën, namelijk: Open, Specifiek en Gecertificeerd.

In de Open categorie zijn recreatieve vluchten toegestaan tot een hoogte van 120 meter en moeten de vluchten worden uitgevoerd in het zicht van de bestuurder. De drone moet ook voorzien zijn van een goed werkende terugkeerfunctie en er mag niet gevlogen worden in No-Fly zones.

De Specifieke categorie is van toepassing op commerciële vluchten of vluchten boven mensen, gebouwen of wegen. Hierbij moet een risicoanalyse worden uitgevoerd en moet de drone zijn voorzien van extra veiligheidsvoorzieningen zoals een parachutesysteem of een detectiesysteem voor obstakels.

De Gecertificeerde categorie is bedoeld voor zeer professionele toepassingen, zoals bijvoorbeeld medische vluchten of het vervoeren van goederen. Deze categorie vereist een certificaat en vergunning van de overheid.

Daarnaast zijn er ook nog bepaalde regels omtrent privacy, zoals het filmen van mensen zonder hun toestemming. De politie en andere instanties mogen drones inzetten voor surveillance, mits zij zich houden aan de geldende regelgeving.

Het niet naleven van de regelgeving kan leiden tot hoge boetes en inbeslagname van de drone. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de Nederlandse drone regelgeving voordat je gaat vliegen.

Bovenstaand is een samenvatting van de regelgeving. Er gelden een hele hoop regels voor het vliegen met een drone. LeadingContent heeft gecertificeerde drone piloten die zich ten alle tijden aan de regelgeving houden.  

Wat is de beste drone voor video?

Er zijn veel drones op de markt die geschikt zijn voor het maken van video-opnames, dus het is belangrijk om te weten waar je naar op zoek bent. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste drone voor video:

  1. Camera: Een goede camera is cruciaal voor kwaliteitsvideo’s. Kijk naar drones met een 4K-camera of hoger voor de beste beeldkwaliteit.

  2. Gimbal: Een gimbal helpt om de camera stabiel te houden tijdens het vliegen, waardoor vloeiendere opnames worden verkregen. Zoek naar drones met een 3-assige of 4-assige gimbal.

  3. Vliegtijd: Hoe langer de drone kan vliegen, hoe meer tijd je hebt om video-opnames te maken. Zoek naar drones met een vliegtijd van minstens 20 minuten.

  4. Afstandsbediening: Een goede afstandsbediening met een groot bereik is essentieel voor het maken van video’s. Zoek naar drones met een afstandsbediening die minstens 1 km bereik heeft.

Over het algemeen zijn DJI-drones de beste keuze voor video-opnames vanwege hun uitstekende camera’s, gimbals en vliegtijden.

Alle verschillende soorten drone's

Cine Drone's

Voor het beste en mooiste beeld

Film drones worden gebruikt voor professionele film- en videoproducties en kunnen hoge kwaliteit beelden en video’s vastleggen vanuit verschillende hoeken en hoogtes. Ze worden vaak gebruikt in de filmindustrie en door professionele videografen. Wij maken ook gebruik van cine-drones.

FPV Drone's

Voor een adrenaline kick

FPV drones zijn drones die worden bestuurd met een first-person view-bril, waardoor de bestuurder het gevoel heeft dat hij of zij zelf in de drone zit. Deze drones worden vaak gebruikt voor racing en freestyle-competities. Echter zie je vaak dat FPV drone’s ook worden ingezet voor commercials. Het geeft een uniek beeld en biedt veel creatieve bewegingsvrijheid. 

Hexacopter

Voor het zware werk, letterlijk

Hexacopters zijn drones met zes rotors, in plaats van de gebruikelijke vier rotors bij quadcopters. Hexacopters drones zijn stabieler en kunnen meer gewicht dragen dan quadcopters, waardoor ze geschikt zijn voor professionele toepassingen zoals inspecties en landbouw.

Recreatie drone's

Gewoon voor de hobbyist

Recreatie drones zijn drones die door hobbyisten worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals het maken van luchtfoto’s en -video’s of het racen. Deze drones zijn vaak betaalbaarder dan professionele drones en kunnen worden gekocht bij hobbywinkels.

Enthousiast?

Laten we koffie drinken!

Brainstormen of vrijblijvende kennismaking?
Bel of mail!

levy

Vraag nu offerte aan!

Wij verzorgen jouw nieuwe videocampagne. Laat je gegevens achter en we plannen snel een brainstorm met je in. 

Chat openen
1
Scan de code
Hey 👋
Klik hier voor sneller contact via WhatsApp!